Това е идея за много полезна вкусотийка. Може да се хапва на вечеря или обяд, истинска храна, която чисти тялото и внася сила и живот. Казвам идея, а не рецепта, защото няма точни количества на съставките, а продуктите могат да се заменят според предпочитанията и наличностите в кухнята ти 🙂 Ти си творец на своята рецепта!
Ето как направих тази вкусотийка:
- Пасирах едно авокадо, добавих прясно изцеден лимонов сок, хималайска сол, смлени семки от папая, куркума.
- В блендера нарязах едно малко цвекло, 3 пръчки селари, 1 морков, няколко скилидки чесън и много силантро, защото го обожавам 🙂
- Сместа от блендера добавих към пасираното овкусено авокадо. Разбърках до хомогенност.
- Добавих още – сурови тиквени семки и чия. Обърках отново и…
Вече е в чинийката с добавка на домати за украса и разядка 🙂 Някой ще я нарекат салат, но тази семпла вкусотойка е основно блюдо и глези тялото ни с куп полезности.
Тази порция може да бъде единствената и напълно достатъчна храна за деня. През останалото време – гризкай плодове и се радвай на живота! 🙂
Вкусно да ти е всичко наоколо!
Отвеждам,повеждам,довеждам,виждам,опитвам,харесвам,творя,работя,чувствам,обичам,Живея!
Да творим и да живеем!
Силантро = Кориандър е близнак, малко учудващо,но на магданоза (изглеждат абсолютно еднакво) Има силен специфичен аромат и вкус.Силно присъства в мексиканската кухня.Толкова си прилича с магданоза-за по-умерения български вкус.
ХаресвамLiked by 1 person
Силантро и кориандър не са близнаци, а едно и също нещо т.е знакът за равенство е точен. 🙂 Вили, сигурно и ти си намерила информацията, че силантро се нарича листната маса на разстението кориандър. А в кулинарията като кориандър се използват семената, добити от прецъфтелия цвят.
Когато дойдох тук за първи път опитах и видях силантро. Освен, че много ми хареса, първата ми реакция беше „абе, какво ти силантро, то си е чист магданоз, но по-миризлив“ 🙂 Ароматът на силантрото ми напомни специфичния аромат на китайската храна и аз си го кръстих китайски магданоз :)) Малко по-късно потърсих повече информация за подправката и срещнах същото наименование „силантро – китайски магданоз“ 🙂 И наистина китайците също го използват.
За мен ароматът му е любим и вкусът на свежест, който придава на храната – неповторим. Чарът и полезността му се проявяват изключително в прясно състояние.
Благодаря ти, Вили! 🙂
ХаресвамХаресвам
Reblogged this on Журналът на Иваи коментирано:
Я виж ти, какво полезно нещо, че и вкусно даже! 🙂
ХаресвамХаресвам