Киноа с цвекло и други разни

Това е идея за много полезна вкусотийка. Може да се хапва на вечеря или обяд, истинска храна, която чисти тялото и внася сила и живот. Казвам идея, а не рецепта, защото няма точни количества на съставките, а продуктите могат да се заменят според предпочитанията и наличностите в кухнята ти 🙂 Ти си творец на своята рецепта!

beet+quinoa text

Ето как  направих тази вкусотийка:

  1. Пасирах едно авокадо, добавих прясно изцеден лимонов сок, хималайска сол, смлени семки от папая, куркума.
  2. В блендера нарязах едно малко цвекло, 3 пръчки селари, 1 морков, няколко скилидки чесън и много силантро, защото го обожавам 🙂
  3. Сместа от блендера добавих към пасираното овкусено авокадо. Разбърках до хомогенност.
  4. Добавих още – сурови тиквени семки и чия. Обърках отново и…

Вече е в чинийката с добавка на домати за украса и разядка 🙂 Някой ще я нарекат салат, но тази семпла вкусотойка е основно блюдо и глези тялото ни с куп полезности.

Тази порция може да бъде единствената и напълно достатъчна храна за деня. През останалото време – гризкай плодове и се радвай на живота! 🙂

Вкусно да ти е всичко наоколо!

Реклама

3 thoughts on “Киноа с цвекло и други разни

  1. Отвеждам,повеждам,довеждам,виждам,опитвам,харесвам,творя,работя,чувствам,обичам,Живея!
    Да творим и да живеем!
    Силантро = Кориандър е близнак, малко учудващо,но на магданоза (изглеждат абсолютно еднакво) Има силен специфичен аромат и вкус.Силно присъства в мексиканската кухня.Толкова си прилича с магданоза-за по-умерения български вкус.

    Liked by 1 person

    • Iva каза:

      Силантро и кориандър не са близнаци, а едно и също нещо т.е знакът за равенство е точен. 🙂 Вили, сигурно и ти си намерила информацията, че силантро се нарича листната маса на разстението кориандър. А в кулинарията като кориандър се използват семената, добити от прецъфтелия цвят.
      Когато дойдох тук за първи път опитах и видях силантро. Освен, че много ми хареса, първата ми реакция беше „абе, какво ти силантро, то си е чист магданоз, но по-миризлив“ 🙂 Ароматът на силантрото ми напомни специфичния аромат на китайската храна и аз си го кръстих китайски магданоз :)) Малко по-късно потърсих повече информация за подправката и срещнах същото наименование „силантро – китайски магданоз“ 🙂 И наистина китайците също го използват.
      За мен ароматът му е любим и вкусът на свежест, който придава на храната – неповторим. Чарът и полезността му се проявяват изключително в прясно състояние.
      Благодаря ти, Вили! 🙂

      Харесвам

  2. Iva каза:

    Reblogged this on Журналът на Иваи коментирано:

    Я виж ти, какво полезно нещо, че и вкусно даже! 🙂

    Харесвам

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s